Allt du behöver veta om Almedalen 2022 som du inte hunnit fråga än

Allt du behöver veta om Almedalen 2022 som du inte hunnit fråga än
Vad händer med politikerveckan i Almedalen?

Den blir studsigare. Ryggraden och skälet till att veckan finns och fungerar är att de politiska partierna äger den ihop med regionen. Utan partiledartalen blir Almedalen bara en stor mässa. Förr var det ett parti om dagen. Nu blir det två. Ett innan lunch och ett på kvällen. Det bättrar på dynamiken.

Så politiken tar större plats?

Ja, politiken kommer ta större plats än tidigare år, som det ska vara.

Vad blir de stora skillnaderna från pre-pandemi?

Hastigheten. Veckan blir kortare och mer politiskt späckad. Redan tidigare har det hört till god ton att köra 45-50-minuterspass på seminarier. Frågan är om en halvtimme blir den nya timmen. Det ställer krav på moderatorer och deltagare och är nog sista spiken i kistan för seminariemannen som hellre vill ”göra ett inlägg än ställa en fråga”. Att hålla tiden blir en hygienfaktor.

Hur ska företag och organisationer göra för bäst effekt 2022?

Planera. Eventet Stockholm 50+ som sker i juni kan ta en del energi från hållbarhetsaktörerna. Även om de inte är på högnivåmötet blir det sidoevent, officiella och inofficiella. Det är naturligtvis en möjlighet att alla redan är uppsjungna på 50 års utveckling av hållbarhetsfrågorna inför Visby.

Vårt råd är alltid att tänka igenom väl. Almedalen är inget eget event, ta in vad som händer innan under och efter i planen, så blir det mest pang för pengarna. Bara att höra av sig så hjälper vi till med allt som behövs.

Vad är annars viktigt att veta?

Tre saker: För det första, ha sköna skor. Visby sluttar. Kullerstenarna i backarna äter klackar och det är ovärdigt att fastna. För det andra: Ät när du kan. Bara för att något heter ”lunchsamtal” betyder det inte att det finns mat. Särskilt inte om du är i panelen. Slutligen: Varken anordna eller boka något exakt när partiledartalen hålls. Det är ohyfsat och respektlöst.

Vad kan H&H hjälpa till med?

Det är bara att höra av sig så hjälper vi till med allt som behövs. Vi har skarpa moderatorer och kan se till att träna upp dig så du blir stjärnan i panelsamtalet med både budskap, tips och tricks. Vi kan ordna snitslade banor, event, dokumentation och ge förutsättningar för goda samtal. Allt som behövs hittar du här.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig med Public Affairs?
Johanna
Johanna Elgenius
Senior Director, Practice Lead Public Affairs
+46 73 367 66 51
johanna.elgenius@halvarsson.se
Sofia
Sofia Arkelsten
Senior Director, Practice Lead Public Affairs
+46 70 358 44 43
sofia.arkelsten@halvarsson.se

Vill du veta mer?

Anna
Anna Grönlund Krantz
CEO, Partner
+46 70 637 33 51
anna.gronlund.krantz@halvarsson.se