Hållbart värdeskapande och Hallvarsson & Halvarsson publicerar rapport om mänskliga rättigheter

Rapporten presenterar Hållbart värdeskapandes förväntningar på svenska börsbolag och resultatet av Hallvarsson & Halvarssons granskning av de 80 största bolagen på Nasdaq Stockholm och hur de rapporterar kring sitt arbete med mänskliga rättigheter. Ladda ned och läs hela rapporten här!
Hållbart värdeskapande och Hallvarsson & Halvarsson publicerar rapport om mänskliga rättigheter

Under webbinariet den 7 oktober uppmärksammades behovet av konsekvensanalyser (due diligence) av företags värdekedjor med fokus på mänskliga rättigheter. Nu publicerar Hållbart värdeskapande, tillsammans med Hallvarsson & Halvarsson rapporten ”Human Rights is Everyone’s Business”. I rapporten presenteras Hållbart värdeskapandes förväntningar på svenska börsbolag, resultatet av Hallvarsson & Halvarssons granskning av de 80 största bolagen på Nasdaq Stockholm och hur de rapporterar kring sitt arbete med mänskliga rättigheter. Rapporten innehåller också goda exempel på hur företag som Ericsson, Ica, Scatec och Getinge arbetar med konsekvensanalyser av mänskliga rättigheter.

Ladda ned rapporten här

För ytterligare information, kontakta:
Jenny Gustafsson, Hållbarhetsansvarig AMFs Kapitalförvaltning och ordförande i Hållbart värdeskapande, 070-287 28 32 jenny.gustafsson@amf.se

Victor Månsson, Senior Consultant, 070-971 12 59, victor.mansson@halvarsson.se

Hållbart värdeskapande är ett samarbetsinitiativ mellan några av de största svenska institutionella investerarna på Stockholmsbörsen för att lyfta fram betydelsen av att svenska börsbolag arbetar aktivt och strukturerat med hållbarhetsfrågor läs mer på www.hallbartvardeskapande.se.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig med Sustainability Affairs?
Jenny
Jenny Fransson
Senior Director, Practice Lead Sustainabiliity Affairs
+46 72 143 36 19
jenny.fransson@halvarsson.se
Åse
Åse Bäckström
Senior Director, Practice Lead Corporate Reporting
+46 70 971 12 66
ase.backstrom@halvarsson.se

Vill du veta mer?

Anna
Anna Grönlund Krantz
CEO, Partner
+46 70 637 33 51
anna.gronlund.krantz@halvarsson.se